woensdag 31 maart 2010

Succes of niet?

31 maart, een dag te vroeg voor een aprilgrap. De workshop bij media en creativiteit, verzorgd door 2e Jaars CMD studenten, was wel serious stuff toen ze 14:20 de flashmob aankondigden. Osiris zuigt en de studenten willen een teken zetten.
















Snel verspreide zich de actie via twitter binnen de workshops en om 14:30 stonden dan ook een groot aantal studenten op de gang voor de front-office. Stom alleen dat deze nu net pauze hadden en buiten de deur roken waren, de studenten stonden voor een gesloten deur.















De eerste voorbijgangers waren lichtelijk geïrriteerd en wisten niet precies wat er aan de hand was. De mensen in de Aula en het studielandschap wederom wisten meteen wat er aan de hand was, het digitale twitterboord wat er hangt gaf de actie snel weg.
Dan ging ook eindelijk de front-office open en de studenten stormden naar binnen, snel daarop volgde het op twitter afgesproken fluitsignaal om 1 minuut compleet stil te staan. Na het ene minuut kwam er een tweede signaal en de studenten trokken weer weg.
De meningen bij de studenten zijn verschillend, vele vinden de actie wel goed maar de uitvoering ervan matig. Het was niet in de puntjes uitgepland en dus waren er een paar afwijkingen in de voorgegeven format van de flashmob. Ook de medewerkers van de front-office vonden het leuk maar wist helemaal niet dat het hier ging om een protest in verband met Osiris.










De actie was leuk, de boodschap is jammer genoeg niet overgekomen. Volgende keer beter, dus lekker @HROprotest blijven volgen!


MEDMEC 3


Een van de filmpjes van het hele gebeuren is hier te zien.

1 opmerking:

  1. Zelf was ik vandaag getuige van de flashmob en de planning er om heen. De workshop had als doel om te laten zien hoe snel het nieuws van een flashmob zich kan verspreiden. Ook was het de boodschap aan studenten om zelf samen iets te doen,in plaats van een afwachtende rol in te nemen wat betreft zaken zoals de invoering van cijfers.

    Wat betreft het doel achter de flashmob,is de flashmob zeker geslaagd. Zo kan op de twitter reacties lezen, zowel positief als negatief. Er is zelfs een blog met filmpjes en foto's. Het nieuws heeft zich aldus snel verspreidt.

    De flashmob zelf kon beter. Om een massa te laten participeren in een collectieve actie is het natuurlijk noodzakelijk dat de massa op een lijn staat en gemotiveerd is. Hieraan kon gesleuteld worden. De studenten die mee moesten doen aan de flashmob deden niet altijd even goed mee. Een deel ligt aan de organisatie van de flahsmob en een deel aan de studenten zelf.

    Aldus...de flashmob is in haar geest geslaagd, maar in de uitvoering ervan niet echt. Wat ik uiteindelijk heb geleerd, is dat het zeker niet makkelijk is om een geslaagde flashmob te houden. Het lijkt misschien wel zo makkelijk, maar dat is het zeker niet!

    BeantwoordenVerwijderen