woensdag 31 maart 2010

Succes of niet?

31 maart, een dag te vroeg voor een aprilgrap. De workshop bij media en creativiteit, verzorgd door 2e Jaars CMD studenten, was wel serious stuff toen ze 14:20 de flashmob aankondigden. Osiris zuigt en de studenten willen een teken zetten.
















Snel verspreide zich de actie via twitter binnen de workshops en om 14:30 stonden dan ook een groot aantal studenten op de gang voor de front-office. Stom alleen dat deze nu net pauze hadden en buiten de deur roken waren, de studenten stonden voor een gesloten deur.















De eerste voorbijgangers waren lichtelijk geïrriteerd en wisten niet precies wat er aan de hand was. De mensen in de Aula en het studielandschap wederom wisten meteen wat er aan de hand was, het digitale twitterboord wat er hangt gaf de actie snel weg.
Dan ging ook eindelijk de front-office open en de studenten stormden naar binnen, snel daarop volgde het op twitter afgesproken fluitsignaal om 1 minuut compleet stil te staan. Na het ene minuut kwam er een tweede signaal en de studenten trokken weer weg.
De meningen bij de studenten zijn verschillend, vele vinden de actie wel goed maar de uitvoering ervan matig. Het was niet in de puntjes uitgepland en dus waren er een paar afwijkingen in de voorgegeven format van de flashmob. Ook de medewerkers van de front-office vonden het leuk maar wist helemaal niet dat het hier ging om een protest in verband met Osiris.










De actie was leuk, de boodschap is jammer genoeg niet overgekomen. Volgende keer beter, dus lekker @HROprotest blijven volgen!


MEDMEC 3


Een van de filmpjes van het hele gebeuren is hier te zien.

Interview 1






MEDMEC 3


MEDMEC 3

foto's (klas belinda)





Foto's!

dinsdag 30 maart 2010

HRO Flashmob



Protest































MedMec 31-03-10

Woensdag 31 maart organiseerden alle tweede jaars CMI studenten een flashmob tegen de de langzame invoer van cijfers bij OSIRIS. In het kader van de workshops die bij alle medmec cluster groepen werden gehouden, organiseerde de groepsleiders van elke klas de meeting bij de de FrontOffice.

Om klokslag 14:30 floten de leiders om een fluitje welke het signaal was voor de studenten om te bevriezen op hun plek. Verbaasde gezichten en lachende voorbijgangers waren de reacties die de studenten in het algemeen kregen. Of de flashmob daadwerkelijk iets heeft geholpen tegen de langzame invoer van cijfers bij OSIRIS is nog maar de vraag...

Docent Quote Belinda Mulder: “M’n hart ging echt te keer”

ICT Tom van Hasselt : “In mijn 20 jaar van docent zijn heb ik zoiets als dit nog nooit meegemaakt”

MEDMEC 3


_____________


Beste Tim en Mariska,

Bij deze willen wij ons ongenoegen uiten over Osiris. Zojuist heeft er een flashomob plaatsgevonden bij de frontoffice om dit meer kracht bij te zetten en onder de aandacht te brengen.


De mening van studenten en informatie over de flashmob vind je op hro-protest.blogspot.com en op www.twitter.com/HROProtest. We hopen dat jullie door deze brief iets aan de situatie kan doen.

Met vriendelijke groeten,

MEDMEC 3